Header Ads Widget

Párkapcsolati problémák kialakulása és azok helyes kezelése! Videók



Hogy egyenjogúak vagyunk ez nagyon fontos dolog, de nem vagyunk egyformák ez legalább olyan fontos tudni. A világlátásunk olyan mértékben különbözik, hogy elképesztő.


A Természet Rendje a párkapcsolatban

Ősidők óta minden társadalomban a férfiak mentek vadászni az élelemért, a háborúba zsákmányt szerezni, ami azt jelenti, hogy mindig is a férfi feladata volt, hogy a családja biztonságáról gondoskodjon.

Ez alatt az asszonyok otthon voltak nevelték, tanították a gyerekeiket, és gondoskodtak a családjukról, mert a nők tudtak (egyelőre még ma is csak ők tudnak) gyereket szülni.

A mai modern korban a társadalom átalakulásban van. Kezdenek felcserélődni a férfi-női szerepek.

A történelem során ez előtt még soha nem fordult elő az, hogy a férfiak milliói évekig távol legyenek a családjuktól. Ez az első és a második világháborúk során viszont így volt.

A Naprendszerünkben az összes bolygó, a Föld is a Nap körül kering. A Hold pedig nem csak a Nap körül, hanem a Föld körül is kering, és nem fordítva.

Ez a valóságban így működik, de ezek egyben szimbólumok (jelképek) is, amelyek a természet legalapvetőbb hasonlóságát fejezik ki. Például, a horoszkópban a nap a férfi szimbólumát testesíti meg, vagyis a férfi az uralkodó, a biztonságnyújtó.

A Hold pedig a nő. A feladata, a szerepe a befogadás, az érzelmi gondoskodás. Nem véletlen, hogy a személyi, számokban és például a numerológiában is, a férfi száma az 1-es, a nő száma a 2-es.

A világegyetemben a legnagyobb rend uralkodik, csak a mi fejünkben nem!

Szimbolikusan (összehasonlítva): ha a nő jó Holdja lesz a férfinak, akkor a nőnek egy ragyogó, fényes Napja lesz.

Milyen csodálatos a magyar nyelv: fele-ség, tehát semmiképpen nem egész! 
Mert a Férfi és a Nő együtt tudja az Egységet megteremteni és ketten Együtt Tökéletesek!

Miért születtél férfinak?

A férfi karmikus küldetése, hogy a döntéseiért felvállalja a felelősséget, hogy határozott legyen, megállja a helyét az életben, családja anyagi biztonságának megteremtése az ő feladata.

Miért születtél nőnek?

A nő karmikus küldetése, hogy érzelmi támasza legyen a férfinak. Az otthon melegét kell megteremtenie (ez nem a mosás, főzés, takarítás, stb., az a bejárónő), ami az érzelmi gondoskodást, az együttműködést, a meleg szeretetet, azt a biztos hátteret jelenti, ami megsokszorozza a férfi energiáját.

A párkapcsolat általában addig jól működik, ha a következő három dolog egyike jelen van:
- Családi fészek létrehozása
- Gyerek(ek) felnevelése
- Közös tevékenység, vállalkozás

Két leggyakoribb hiba, amelyet kapcsolatainkban elkövetni szoktunk:

1. A férfi úgy próbálja megváltoztatni a nő zaklatott hangulatát, hogy átalakul mindent megoldó szakértővé, és azonnali megoldásokat ajánlgat, amivel beletipor a nő érzelmeibe.

2. A nő a – hibákat is elkövető – férfi viselkedését úgy akarja megváltoztatni, hogy kéretlenül tanácsokat osztogat vagy kritizál.

Mire vágyik a férfi? 

Bizalomra, elfogadásra, pozitív megítélésre, felnézzenek rá, helyeslésre, megerősítésre.

Mire vágyik a nő?

Gondoskodásra. megértésre. tiszteletre, hűségre, elismerésre, megnyugtatásra.






Minden párkapcsolat megromlását egy dolog okozza!






jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
kkkkkkkkkkkkkkkkkk