Header Ads Widget

Ha migrénes fejfájásod van, idd meg ezt az egyszerűen elkészíthető italt

Senki sem tudja, hogy pontosan mi az oka a migrénes fejfájásnak, de a tudósok úgy vélik, hogy a migrén az eredménye a kóros agyi aktivitásnak. Migrén kiváltható mind érzelmileg és fizikailag is.

Migrén okok:
Érzelmi kiváltó: depresszió, feszültség, stressz és a sokk.
Hormonális változások: a menstruáció vagy a menopauza okozta fejfájás
Diéta, táplálkozás: rossz táplálkozás, az alkohol, a csokoládé és a koffein
Környezeti hatások: éghajlatváltozás, valamint a dohányzás
A migrénes fejfájás igen intenzív, így meg kell tanulnunk, hogyan lehet megelőzni és kezelni.

Szinte mindenki tudja, aki migréntől szenved, hogy sok vizet kell fogyasztania. Azonban előfordul, hogy hiába iszunk annyi vizet, amennyit a szervezetünk képes befogadni, és mégsem múlik a migrénes fejfájás.

A leggyakoribb rohamokozók a stressz, az életritmus felborulása, a kialvatlanság vagy a túl sok alvás és a környezet. Néhány betegnél a roham a stressz elmúlása után jelentkezik, például hétvégén. A leggyakoribb rohamkiváltó környezeti ingerek az időjárás és a szagok.

Ha migrénes fejfájásod van, idd meg ezt az egyszerűen elkészíthető italt:

Hozzávalók:

2 evőkanál Himalája só
1 pohár víz
Citromlé (fél citrom)
Elkészítés:

Melegítsd fel a vizet, és add hozzá a citromlevet és a Himalája sót. Ha feloldódott a só egyből fogyasztható.

A Himalájai só gazdag káliumban, kalciumban, kénben, vasban, magnéziumban, amik fontosak a szervezet számára. Nátrium tartalma alacsony, így lesz képes, megtartani a vizet a szervezetben. A Himalája só erősíti a csontokat, szabályozza a víz mennyiségét és ezen kívül, növeli a szervezet hidratáltságát, jót tesz az anyagcserének, kiegyensúlyozza a pH-szintet, és megakadályozza az izomgörcsöket.

Ezt az ősi régi népi orvosságot használják már évszázadok óta. Akik ezt fogyasztják, megszabadulnak mindössze 10 perc alatt a migrénes fejfájástól.